Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2022-07-07

Kontrolpakkerne 2022

1 kursustimer i Revisions- og erklæringsområdet

 -  49 anmeldelser

Der er allerede vedtaget en kontrolpakke i 2020/2021. Og endnu en er vedtaget i 2022. Der er ny Bogføringslov. Og selskabsloven, revisorloven og årsregnskabsloven skærpes.

På dette kursus gennemgår vi ændringerne i selskabsloven, årsregnskabsloven og revisorloven, som de blev vedtaget i 2020. 

Derudover gennemgår vi den ændrede bogføringsloven som træder i kraft i etaper, herunder bl.a. krav til digitalisering, bilagsopbevaring, systembeskrivelse osv. Også denne kontrolpakke har lidt ændringer til årsregnskabsloven og revisorloven. Mange ting har virkning 1.7.2022, og andre ting træder i kraft i 2024 og 2026.

Mål

Efter kurset har du overblik over den kontrolpakke der kom i 2020/2021, samt den kontrolpakke der kom i 2022.

Kursusindhold

Vi gennemgår bl.a.:

Kontrolpakke ’20

 • Revisor, indklagemulighed i Revisornævn for hvidvaskloven.
 • Revisors fældende kendelser i Revisornævn sendes til kunden.
 • Krav om oplysning af omsætning, når man indberetter årsrapporten.
 • Opbevaring af selskabsdokumenter.
 • Nye muligheder for tvangsopløsning.

Kontrolpakke ’22

 • Ny bogføringslov. Overblik over den trinvise ikrafttrædelse, digitaliseringspligt, kontrol, bøder, systembeskrivelse mv.
 • Lette ændringer til årsregnskabsloven, bl.a. indsendelsesfristen.
 • Visse virksomheder kan ikke fravælge revision.
 • Der indføres revisorpligt for visse virksomheder.

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod revisorer i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Kontrolpakke '20

Første lektion er omhandler den kontrolpakke, som allerede har været vedtaget i noget tid. Kontrolpakken er vedtaget i 2020, hvor der har været mere kontrol, der var flere kompetencer til revisornævnet m. fl. Men alle disse bliver gennemgået på lektionen.

21 minutter

2.  Kontrolpakke '22

Der fortsættes med den nye kontrolpakke fra 2022, som lige er blevet vedtaget. Denne indeholder en ny bogføringslov som har nogle nye virkningstidspunkter, ændringer af revisorpligt og fravalg af revision m.m.

40 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
 • Sikker betaling gennem Stripe
 • Support alle ugens dage kl. 9-16
 • Afspil på computer, telefon eller tablet

Bjarne Aalbæk

Bjarne Aalbæk

Partner, stats.aut.revisor hos Faglig Afdeling

Bjarne Aalbæk er statsautoriseret revisor, og en meget anvendt underviser i revisorverdenen. Han arbejder i Actis Revisorer. Bjarne har beskæftiget sig med årsregnskabsloven siden 1992. Bjarne har en fortid i bl.a. FRR's sekretariatet som fagkonsulent på regnskab, og har været i FSR's udvalg for små og mellemstore virksomheder. Bjarne driver desuden Faglig Afdeling A/S, som skriver artikler om regnskab og udvikler værktøjer om regnskab mv. til revisorer. Artiklerne er gratis, men kræver registrering på www.fagligafdeling.dk.