Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2023-05-17

Klargøring af bogføring til årsregnskabet

4 kursustimer i Anden relevant lovgivning og faglige standarder

 -  146 anmeldelser

Kurset om klargøringen af bogføringen til årsregnskab er til dig der er revisormedarbejder eller bogholder, og som gerne vil levere et godt stykke afstemningsarbejde og gode arbejdspapirer. Det er også til dig, der gerne vil forstå, hvordan bogføringen hænger sammen med årsregnskabet. Kurset tager helt fat i det helt grundlæggende omkring bestanddelene i årsrapporten og bogføringsloven og gennemgår herefter selve transformationen fra bogføring til årsregnskab. Endvidere gennemgår vi, hvilke afstemningsarbejder og arbejdpapirer der bør laves i processen og hvordan det gode arbejdspapir ser ud.

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod revisorer i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Årsrapporten og dens bestanddele

Lektionen forklarer, hvad formålet er med årsregnskabet, hvem der er brugerne af årsregnskabet og hvilke grundlæggende forudsætninger der ligger i årsregnskabsloven og i opbygningen af en årsrapport.  

36 minutter

2.  Bogføring og bogføringsloven

Lektionen gennemgår indholdet i bogføringsloven, og hvad det er, du har pligt til i forhold til denne. 

14 minutter

3.  Transformationen fra bogføring til årsregnskab

Lektionen gennemgår selve processen, hvor du går fra saldobalancen og over til årsregnskabet og gennemgår en del af de typer af arbejdspapirer der bør udarbejdes i forbindelse med transformationen. 

17 minutter

4.  Afstemning af primobalancen

Lektionen gennemgår formålet med primobalancen og hvordan du kan afstemme denne. 

6 minutter

5.  Arbejdspapirer

Lektionen kommer med en række forslag til, hvilke systematikker du med fordel kan bruge i forhold til at lave et godt arbejdspapir, samt et forslag til, hvilken rækkefølge du med fordel kan gøre tingene i. 

ca. en time

6.  Fra bogføring til årsregnskab

Lektionen gennemgår processen fra bogføring til årsregnskab, arbejdspapirernes funktion samt efterposteringer og reklassifikationer. 

14 minutter

7.  Afstemninger generelt

Lektionen gennemgår selve klargøringen af bogføring til årsregnskabet og gennemgår bl.a. afstemninger af bank, debitor og kreditor, moms, anlægsaktiver og leasingforpligtelser.

39 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Professional (DKK 1.075,00)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Jesper Præst Olsen

Jesper Præst Olsen

CEO & Statsautoriseret Revisor hos GoAudit

Jesper blev statsautoriseret i 2013 og overtog i 2017 GoAudit fra Jens, som han har arbejdet tæt sammen med siden 2001. Jesper underviser på Syddansk Universitet og for FSR samt er medlem af Censorkorpset. Yderligere er Jesper også aktiv i en del bestyrelser, hvor han har flere bestyrelses- eller direktionsposter.