Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2023-09-13

Generel pensions undervisning

1 kursustimer i Anden relevant lovgivning og faglige standarder

 -  112 anmeldelser

I dette kursus vil du få en genemgående forståelse af rådgivningsværktøjet 'De 5 trin' og en generel gennemgang af de pensionsprodukter som dine kunder og klienter vil have adgang til.
Der vil blive gennemgået de 5 trin:

 • Indkomstplan (ved sygdom – ved død – ved Pensionering)
 • Investeringsplan
 • Skatteplan
 • Exitplan
 • Arveplanlægning

En gennemgang af de 3 pensionsformer: 

 • Aldersopsparing
 • Ratepension
 • Livsvarig pension (livrente)

Til sidst vil vi se på de muligheder der er for pensionsløsninger når man driver sin virksomhed i selskabsform samt pensionsløsninger i virksomhedsskatteordninger.

Kurset henvender sig typisk til revisorer, revisorer med kunder som allerede betaler ind til revision og de hvis kunder endnu ikke er begyndt på at spare op.

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod revisorer i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Generel Pension – Del 1

I denne lektion vil Mia Holm-Nielsen og Jens Dahlgaard, gennemgå 'De 5 trin', et værktøj der kan bruges når man arbejder med pension og kunder, som en rammesætning når man diskuterer de valg, muligheder og overvejelser der skal gøres i forhold til pension. 

21 minutter

2.  Generel Pension – Del 2

I denne lektion ser vi på de opsparingsmuligheder der er når man vil begynde at betale ind til sin pension. Vi kommer blandt andet ind på  ind på tidligste udbetalingsdato og pantskatten - pensionsafkastskat af pensionsløsninger.

18 minutter

3.  Pensionsløsninger i selskabsform

I denne lektion går vi i dybden med pensionsløsninger for de som kører deres firma i selskabsform, hvor vi ser på APS'er og AS'er.

14 minutter

4.  Pensionsløsninger i virksomhedsskatteordninger

I denne sidste lektion tager vi så en dybdegående gennemgang af de pensionsløsninger der er når man driver virksomhed i virksomhedsskatteordninger, hvilke muligheder der er for opsparing, både i virksomhedsskatteordningen og pensionsløsninger. Til sidst tager vi en kort opssummering af de emner der har været under kurset.

23 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
575,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 1 måneder
Køb Bogholder (DKK 575,00)
 • Sikker betaling gennem Stripe
 • Support alle ugens dage kl. 9-16
 • Afspil på computer, telefon eller tablet

Jens Dahlgaard

Jens Dahlgaard

Markedsdirektør hos Danica Pension

Jens er en erfaren markedsdirektør som længe har arbejdet i forsikringsbranchen. Han har dygtiggjort sig især inde for sundhedsforsikring, design af personalegoder, livsforsikring og salgsmanagement. Han er en stærk salgsprofessionel med en fokuseret HD-O bachelor fra Aalborg Universitet.

Mia Holm-Nielsen

Mia Holm-Nielsen

Chefrådgiver hos Danica Pension

Mia har været pensionsrådgiver siden 2013, og sidder nu som Chefrådgiver hos Danica Pension, under Pension for Selvstændige. Hun er yderligere censor på Forsikringsakademiet, hvorfra hun også selv er uddannet.