Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2024-04-24

Særeje – varianter og virkning, og hvordan det kan bruges skattemæssigt?

2 kursustimer i Anden relevant lovgivning og faglige standarder

 -  29 anmeldelser

På kurset gennemgås de forskellige særejeformer og modeller. Hvordan virker de? Hvad er fordele og ulemper?

Vi omtaler også reglerne om misbrugs-, regulerings- og kompensationskrav i relation til særeje.

Endelig kommer vi ind på, hvordan etablering af særeje i kombination med reglerne om beskatning af dødsboer kan anvendes til at opnå en mere fordelagtig skattemæssig position ved dødsfald.

Kurset henvender sig til revisorer og andre rådgivere, der har brug for viden inden for området i mødet med deres kunder. 

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod revisorer i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Særejeetablering og -former samt regulering af særeje

I lektion 1 vil Jens tale mere om særejeetablering og -former samt regulering af særeje. Ægtefællers formueforhold bliver reguleret af ægefælleformueloven. 

32 minutter

2.  Værdistigning, surrogater og indtægter på særeje

Velkommen til lektion 2, som vedrører værdistigning, surrogater og indtægter på særeje, hvor Malene vil komme ind på hvorfor det er meget relevant at vide noget om. 

7 minutter

3.  Behandling af gæld og særeje

I lektion 3 vil Jens forklare, hvad der ligger i særejegæld - hvordan man kan behandle gæld i en ægtepagt. 

12 minutter

4.  Krav og reguleringer om særeje

Lektion 4 handler om tredjemandsbestemt særeje, samt hvad man skal gøre, når man får delvis gave/arv som tredjemandsbestemt særeje. 

 

 

6 minutter

5.  Lovregler og reguleringskrav af særeje

I lektion 5, vil Jens fortælle mere om det der kaldes regulerings- og kompensationskrav. 

16 minutter

6.  Særeje og dødsbo

Den sidste lektion i dette kursus handler om særeje i relation til dødsbosbeskatning, fordi når særeje er fuldstændigt særeje, har det betydning for død.

 

12 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
575,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 1 måneder
Køb Bogholder (DKK 575,00)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Essential (DKK 875,00)
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Jens H. Bangsgaard

Jens H.  Bangsgaard

Advokat (H)/Partner

Jens H. Bangsgaard arbejder med behandling af dødsboer og er autoriseret som bobestyrer af dødsboer ved Skifteretten i Herning. Han rådgiver i sammenhæng hermed om skatte- og afgiftsmæssige forhold i forbindelse med dødsfald og gaveoverdragelser. Han arbejder også med rådgivning inden for det familieformueretlige område, dvs. om oprettelse af testamenter, ægtepagter og fuldmagter samt anden rådgivning om privates formueretlige forhold, herunder gaveoverdragelser. Jens H. Bangsgaard arbejder desuden med insolvensret, først og fremmest behandling af konkursboer og tvangsopløsning af selskaber, og er fast kurator ved Skifteretten i Herning. Derudover rådgiver han om fondes retsforhold og er medlem af bestyrelsen for et antal fonde.

Malene Britt Hansen

Malene Britt Hansen

Advokat/Director

Malene Britt Hansen er Director med speciale inden for skatteretten, selskabsretten og privatretten - herunder samspillet mellem disse juridiske områder. Hendes primære arbejdsområder er rådgivning om (og gennemførelse af) generationsskifter og omstruktureringer, herunder virksomhedsomdannelser, spaltninger, fusioner mv. Malene yder ligeledes rådgivning om person- og selskabsbeskatning, selskabsretlige forhold, dødsbobeskatning, international skatteret, herunder DAC6 og privatretlige forhold som arve- og familieformueretlige forhold. Desuden bistår Malene i skattesager, herunder ved Landsskatteretten og domstolene. Malene afholder ligeledes undervisningsaktiviteter inden for sine kerneområder over for andre rådgivere.