Lektioner
1.
Introduktion og lovgrundlag
Kurset omhandler de nye regler indenfor kapitalselskabsret, men nogle af de ældre regler på området vil selvfølgelig også blive gennemgået. Her i første lektion vil lovgrundlaget blive gennemgået.
Hovedlovgivningen er den selskabslovgivning som blev vedtaget tilbage i 2009, med de efterfølgende ændringer som er blevet tilføjet gennem tiden. Ændringerne vil blive nævnt i kronologisk rækkefølge og der afsluttes med lovens systematik.
5 minutter
2.
Stiftelse
Anden lektion omhandler stiftelse, som derunder omhandler stiftelsesdokumenter, vedtægter, vurderingsberetninger, ejerbog og forretningsorden for bestyrelsen. Den nye lovændring for iværksætterselskaber fra 9. April 2019 vil også blive gennemgået, samt hvad man som iværksætterselskab gør fremtidigt.
Der vil blive gennemgået nogle klassiske problemstillinger for stiftelser til sidst i lektionen.
26 minutter
3.
Kapitalforhold
Lektionen om kapitalforhold starter med kapitalforhøjelse samt de procedurer der følger med i dette. Der fortsættes med fravalgsmuligheder og formalia samt en lille advarsel henvendt til personer der arbejder med kapitalforhold. Der fortsættes med kapitalnedsættelse og lektionen afrundes med udbud og egne kapitalandele.
25 minutter
4.
Registre
Reglerne om ejerbog, ejerregister og reelle ejere er omdrejningspunktet for denne lektion, og de tre begreber bliver gennemgået, både med eksempler og med gode råd. Sidstnævnte er det nyeste af registrene, indført som en afværgelse for hvidvask, sort arbejde m.m. og en reel ejer skal være en faktisk person.
11 minutter
5.
Generalforsamling og ejerafgifter
Da der generelt findes mange regler for generalforsamlinger ang. indkaldelse, formalia m.m., har underviser Martin Christian Kruhl lavet en oversigt over de spørgsmål der oftest dukker op. Disse gennemgås med eksempler og der opridses konsekvenser af tvist om ejerskab.
6 minutter
6.
Kapitalejerlån og selvfinansiering
Kapitalejerlån er i dag et forbud mod at et selskab må direkte eller indirekte stille midler til rådighed til en lang række ejere, personer der er tilknyttet m.m. Der bliver bl.a. gennemgået de lovlige og ulovlige personer at yde lån til, samt hvilke undtagelser der findes under emnet. Tilbagebetalingskravet og bøder bliver også gennemgået og lektionen rundes af med selvfinansiering.
16 minutter
7.
Opløsning
Næst sidste lektion omhandler reglerne for oplæsning af kapitalselskaber, hvor der bliver gennemgået de rene ophørsscenarier. Dette kan ske gennem likvidation eller betalingserklæring, og disse to opløsningsmetoder bliver gennemgået i forhold til tidshorisonter, afgifter m.m. Der afsluttes med et hyppigt spørgsmål, som ofte dukker op i forhold til likvidation.
6 minutter
8.
Omstrukturering
Sidste lektion omhandler omstruktureringer, herunder fusioner og spaltninger. Da dette er meget omfangsrige, detaljerede og tekniske, er der medtaget nogle eksempler, hvor nogle af dem bliver gennemgået, samt de forskellige særkrav. Fusionsplanen bliver gennemgået, samt de forskellige fusionsregler. Spaltningerne vil dernæst blive gennemgået med spaltningsplanen, og der gennemgås straksspaltninger og straksfusion. Afslutningsvist bliver der gennemgået nogle af omregistreringerne fra én selskabsform til en anden.
13 minutter