0 kursustimer i Anden relevant lovgivning og faglige standarder
Kursus fjernes maj 2024.
I løbet af 2020 kom det frem i medierne, at mange arbejdspladser har været hæmmet af sager, der har omhandlet seksuelle krænkelser. Krænkelser og chikane er ikke kun med til at skabe mistrivsel, men det kan også skabe sygefravær og et usundt arbejdsmiljø.
Kurset giver dig et 360 graders indblik i, hvorfor Metoo-sager opstår og hvordan de kan forebygges. Det gennemgår den lovgivning der tildeler arbejdsgiver ansvar for at skabe et arbejdsmiljø, der ikke indeholder uønsket og krænkende adfærd og som giver kvinder og mænd lige vilkår. Udover at håndtere det juridiske element giver kurset konkrete værktøjer til at få skabt HR politikker og en arbejdskultur, der kan være med til at sikre et trygt arbejdsmiljø.
Kurset har disse overordnede formål:
I denne første lektion gennemgår underviser Karina Tewes de grundlæggende problemstillinger arbejdspladser står overfor, når de skal tackle sager om diskriminering, arbejdskultur, korrekt kommunikation m.v.
I denne lektion gennemgår vi den relevante jura der gør sig gældende, samt en gennemgang af HR politikker.
I denne lektion tager underviser fat i emnet krænkelser på arbejdspladsen, og generelt arbejdsmiljø i den enkelte virksomhed.
Kommunikation er altafgørende for at skabe en sund og inkluderende arbejdskultur. I denne lektion præsenterer underviser Helle Schoubye nogle vigtige værktøjer, der sætter dig i stand til at tage de svære snakke på din arbejdsplads.
Slutteligt på dette kursus får du en praktisk vejledning til, hvordan du kommer i gang med at indføre principperne du har hørt om i løbet af kurset.
Karina er uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet. Hun har efterfølgende siddet som advokat hos Kromann Reumert og har været HR-ansvarlig i Maersk, hvor hun også har været bestyrelsesmedlem gennem en længere årrække.