Klassisk ESG-tabel for mindre virksomheder
Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Klassisk ESG-tabel for mindre virksomheder

1 kursustimer i Anden relevant lovgivning og faglige standarder

Kurset introducerer revisorer, virksomhedsledere og andre interesserede de ESG-begreber og metoder til at udføre en ESG-tabel, som bliver et større del af virksomheders arbejde bl.a. som følge af EU-lovgivningen om bæredygtighedsrapportering. Kurset indeholder en helt lavpraktisk introduktion til at komme i gang med sin første ESG-tabel med 15 basis nøgletal.  

Metoderne til at lave ESG-tabeller er vigtige at kende for revisorerne, når deres kunder skal lave deres første ESG-målepunkter. Mange af deres kunder vil have svært ved at vide, hvordan de kommer i gang, og derfor er det godt at revisoren kan svare på mulige spørgsmål. En ESG-tabel kan have en positiv påvirkning på en virksomheds regnskab, da mange det kan skabe flere forretningsmuligheder, når særligt større kunder og offentlige udbud efterspørger eller kræver dokumentation af bæredygtige indsatser og ESG-tal som bl.a. CO2. Hvis virksomhederne ikke kommer godt fra start, kan det derfor påvirke deres konkurrenceevne negativt.

På kurset kommer vi omkring de grundlæggende begreber for ESG som for eksempel Scope 1, 2 og 3. Der bliver også lavet en gennemgang af mulige ESG-målepunkter, som kan være relevante for virksomheder at tage med i deres ESG-tabel. Desuden bliver der også lavet en praktisk gennemgang af, hvordan virksomheder kan lave deres ESG-tabel uanset om de er nybegynder eller allerede i gang og vil tage næste skridt. De forskellige steps bliver gennemgået helt lavpraktisk, som for eksempel hvilke regninger man skal finde for at kunne udfylde klimakompasset og lave sit CO2 regnskab.  

Dette kursus vil derfor være givende for dig, der sidder som revisor, eller i ledelse for revisorteams, da de spiller en rolle i virksomhedernes arbejdet med bæredygtighed. Du vil kunne bruge det både i den rådgivende del, overfor kunderne, og den erklærende del af bæredygtighedsrapportering. 

Du vil blive klædt på til, at:

  • Tale med dine kunder og interessenter om, hvad de skal være opmærksom på når de ønsker at lave en ESG-tabel og dokumentere deres bæredygtige indsatser.
  • Du vil kunne forstås, hvad der menes med begreber inden for ESG, og hvordan virksomheder kan komme lettest fra start med en ESG-tabel. Med den viden står du stærkere i din rolle som virksomhedens strategiske sparringspartner.

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod revisorer i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

Kurset er delt op i lektioner

  1. Hvorfor skal virksomheder rapportere? 
  • Nye krav fra omverdenen og lovgivning
  • Formål, indhold, målgruppe og validitet
  1. Hvad er ESG-rapportering?
  • Intro til E,S og G
  • Grundlæggende begreber som Scope 1, 2 og 3
  • Konkrete eksempler på E,S og G målepunkter
  • Hvad skal man tage med?
  1. Hvordan laver man en ESG-rapport? 
  • Hvordan ser en ESG-rapport?
  • Hvilke tre niveauer er der af ESG-rapporter?
  1. Hvordan laver man en ESG-rapport? For nybegynderen
  • Introduktion til klimaregnskab og klimakompasset
  • Step by step
  • Husk de branchespecifikke nøgletal
  1. Hvordan laver man en ESG-rapport? For de øvede og de store virksomheder
  • EU's frivillige SMV-rapportering
  • CSRD-rapportering
  1. Hvad skal man vide som revisor?
  • Revisorens rolle
  • 5 gode spørgsmål til virksomheden
  1. Hvis du vil vide mere?
  • Her kan I søge flere informationer.

Sofie Nellemann

Sofie Nellemann

Konsulent, Hansen og Ersbøll Agenda

Sofie Nellemann er konsulent hos Hansen & Ersbøll Agenda, hvor hun har specialiseret sig i de nyeste standarder og lovgivning inden for bæredygtighedsrapportering – fra de omfattende krav til store CSRD-virksomheder til specifikke løsninger for små og mellemstore virksomheder. Med sin solide erfaring i rådgivning om miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold (ESG) oversætter hun komplekse krav til praktiske og tilgængelige værktøjer, som gør ESG-rapportering håndgribelig og operationel. Som underviser bringer hun opdateret viden og relevante cases ind i undervisningen, hvilket gør revisorer i stand til at forstå, implementere og vurdere ESG-data effektivt for deres kunder. Sofie har en cand.merc.int. fra CBS med en specialisering i ESG: metrics, reporting and sustainable investments.