Introduktion - hvad er de globale udfordringer?
Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Introduktion - hvad er de globale udfordringer?

1 kursustimer i Anden relevant lovgivning og faglige standarder

Kurset er henvendt til revisorer, virksomhedsledere og andre interesserede til, hvilke globale kriser verden står overfor, og hvordan vi nu  er ved at udløse nogle tipping point i forhold til de planetære grænser.  Desuden vises, hvordan vi gradvist  overskrider flere og flere af de planetærer grænser - både til miljø- og klimakriserne og de sociale kriser.

Tidligere var svaret på de globale kriser internationale aftaler, som staterne forpligtede sig på, men som ikke havde direkte effekt på virksomhederne. Nu er tendensen i EU og Danmark, at der som konsekvens af de globale kriser, introduceres EU- og danske lovregler, der direkte forpligter virksomhederne til handling. Herunder introduceres der til globale aftaler som f.eks. Paris-aftalen og den omfattende EU-lovgivning i Green Deal, der skal gøre Europa til det første klimaneutrale kontinent.

Kriserne og hvordan de har skabt nye lovregler, der direkte forpligter virksomhederne - er helt afgørende at kende for revisorer for at kunne rådgive de små og mellemstore virksomheder i den ny virkelighed.  De er indgangen til, at I som revisorer kan forstå de nye trusler og muligheder for virksomhederne, og til at se, hvordan de internationale kriser får stadig øget indflydelse på forretningen.
Dette kursus vil derfor være givende for dig, der sidder som revisor, eller i ledelse for revisorteams, da love målrettet  virksomhederne om bæredygtighed også påvirker dit arbejde som revisor. I vil kunne bruge det både i den rådgivende del overfor kunderne, og den erklærende del af bæredygtighedsrapportering. 

Du vil blive klædt på til, at:

  • Tale med dine kunder og interessenter om,  hvilke globale kriser verdens står overfor og hvordan de påvirker verden, enkelte lande,  markeder og de enkelte virksomheders forretning
  • Tal om, hvad tipping points er og forskellen mellem soft og hard laws. Og få et overblik over hvad Green Deal lovgivningen omfatter
  • Tage en dialog om, hvordan virksomheder skal handle i forhold til de nye trusler og muligheder de globale kriser giver for deres forretning.
  • Med den viden står du stærkere i din rolle som virksomhedens strategiske sparringspartner.

Målgruppe:

Vores kurser er primært rettet mod revisorer i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnet til virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse inden for området.

Kurset er delt op i lektioner, bl.a.:

Introduktion:

Beskriver, hvordan virksomhed opererer i et dynamisk miljø og hele tiden bliver påvirket af sine omgivelser og påvirker omgivelserne – og hvordan de globale bæredygtighedskriser, påvirker virksomheden og dens drift

Hvad er udfordringen? – bæredygtighedskriserne på klima- og miljøområdet:

Beskriver, de primære bæredygtighedskriser på klima- og miljøområdet og introducerer til begrebet tipping points.

Hvad er udfordringen? – bæredygtighedskriser på det sociale område:

Her er der fokus på nogle af de sociale udfordringer, som er en konsekvens af de globale kriser, som verden står over for.

Hvad er bæredygtighed?:

 Beskriver, hvad der er indholdet i bæredygtighedsdefinitionen i Brundtlandrapporten og

 introducerer til begreber, som den tredobbelte bundlinje m.m.

En bevægelse fra soft laws mod hard laws – frivillige aftaler til bindende lovregler:

Beskriver bevægelse fra frivillige internationale aftaler til bindende lovregler fra f.eks. EU, der direkte forpligter danske virksomheder.

Karoline Lok

Karoline  Lok

Konsulent hos Hansen & Ersbøll Agenda

Karoline Lok er konsulent hos Hansen & Ersbøll Agenda og arbejder med projekter inden for kommunikation, strategi- og forretningsudvikling alt sammen med bæredygtighed som omdrejningspunkt. I hendes tidligere stillinger har hun blandt andet arbejdet med ESG-strategier og markedsføring af løsninger inden for bæredygtighed ved Dansk Industri og State of Green. Derudover har hun også erfaring med eksportrådgivning inden for sundhedsområdet fra sin tid i Trade Council på den danske ambassade i Berlin. Karoline er uddannet cand.scient.pol og har en specialisering i klimapolitik og bæredygtighed.

Niels Ploug

Niels  Ploug

Associate Partner hos Hansen og Ersbøll Agenda

Niels Ploug er Associate Partner hos Hansen og Ersbøll Agenda og arbejder primært på vores projekter, der har fokus på S’et i ESG. Niels har mere end 40 års erfaring fra den statslige sektor heraf mere end 30 års ledelseserfaring som forskningschef på VIVE (dengang SFI) og senest som Direktør for Personstatistik i Danmarks Statistik. Niels har fagligt beskæftiget sig med analyse og data gennem hele sin karriere. I Danmarks Statistik stod han i spidsen for udviklingen af arbejdet med FNs verdensmål og arbejdet med 2030-panelets Vores Mål. Han har også en omfattende international erfaring både fra forskningsverdenen og fra det internationale statistiksamarbejde, der koordineres af FN.