2 kursustimer i Anden relevant lovgivning og faglige standarder, Revisions- og erklæringsområdet
Et stigende antal medarbejdere i Danmark er omfattet af kontant- og aktiebaserede incitamentsprogrammer.
Mange incitamentsprogrammer starter hos selskabets revisor; og derfor giver det mening, at man som revisor kender til de muligheder – men også begrænsninger – som den ansættelsesretlige lovgivning giver for udformning af incitamentsprogrammer, så man er på forkant og dermed undgår at foreslå en struktur, der senere viser sig at være uhensigtsmæssig fra en juridisk vinkel.
Kurset vil gennemgå den juridiske ramme for kontantbaserede incitamentsordninger; herunder hvad der kan aftales – og med hvem. Hvordan skal selskabet forholde sig til den kontantbaserede ordning, hvis medarbejderen skal på orlov, bliver syg eller skal stoppe som ansat i virksomheden?
Kurset vil også gennemgå mulighederne – og faldgruberne – i den ændrede aktieoptionslov og gennemgå praktiske input til udformning af aktiebaserede incitamentsprogrammer, så du som revisor kan bidrage med værdifuld sparring til dine kunder.
Kurset vil sætte dig i stand til:
Hvorfor skal der være et særligt kursus for revisorer, når det omhandler bonusordninger? Da det er vigtigt at have en god dialog med rådgiver, er det vigtigt at vide hvem der har de forskellige roller i en rådgivning. For at kunne rådgive bedre som revisor, er det også vigtigt man forstår de begrænsninger og regler, som advokaten har, så man ikke stopper eller sænker processen med misvisende rådgivning. Her vil der også blive præsenteret de mest almindelige fundgruber, som man typisk vil møde når man rådgiver om bonusordninger.
Hvad er en kontant-bonusordning? Da kært barn har mange navne, er der mange veje rundt om kontant-bonusordningen. Der vil på lektionen blive gennemgået både nogle af de fordele og ulemper der er ved kontant-bonusordninger, samt hvor juraen vil sætte en stopper for denne løsning. Derfor er dette en praktisk tilgang til hvad ordningen kan og ikke kan. Yderligere er der nogle særlige regler på området, bl.a. hvis medarbejderen stopper eller hvis medarbejderen stopper i en bestemt periode, på overlov, ferieloven m.m.
Der fortsættes med funktionærloven, som omhandler hvorfor man opsiger sit arbejde, og at dette ikke kan fjernes eller ændres i de krav man har. Denne regulerer derfor alt hvad der er en del af lønnen, også de bonusordninger der er, hvis de er en del af lønnen. Der fortsættes med, hvornår man vil få udbetalt sin bonus samt hvad man skal gøre i selve fritstillingsperioden.
Efter at have gennemgået de kontant-baserede ordninger, så fortsættes der med de aktiebaserede ordninger. Her bliver der også dykket ned i den nye aktieoptionslov, hvor der bliver gennemgået hvornår den gælder, hvem gælder den for og hvorfor er den vigtig? Den gamle optionslov bliver også gennemgået, samt hvem den gælder for.
Anja er uddannet cand.jur og har i næsten 20 år rådgivet danske og udenlandske klienter i arbejds- og ansættelsesretten, inklusiv bonus- og incitamentsordninger. Hun underviser ofte i HR, compliance og andre ansættelsesretlige emner. Anja er også medforfatter til bogen ”Ejeraftaler med Medarbejderaktionærer”, der udkom i 2. udgave i oktober 2019.