1 kursustimer i Anden relevant lovgivning og faglige standarder
EU's nye direktiv, CSRD, har nu ramt markedet, og det er tid til at tage handling. Virksomheder i regnskabsklasse Store C står over for krav om at udføre en dobbelt væsentlighedsvurdering – og allerede fra regnskabsåret 2025 skal dataindsamlingen være i gang.
Vi guider jer gennem alt, hvad I behøver at vide: Hvem berøres, hvornår det træder i kraft for forskellige regnskabsklasser og hvordan I – som revisorer og ledere af revisionsteams – bedst griber arbejdet an for at sikre compliance. Selvom lovgivningen sætter rammerne, er der rig mulighed for at arbejde strategisk og skabe værdi for forretningen samtidig.
I det første modul vil Irene først og fremmest gennemgå, hvad CSRD er, men også hvem, hvad og hvornår det rammer.
I dette modul vil Irene gennemgå, hvad en dobbelt væsentlighedsvurdering er, og hvilke trin, overvejelser og tanker denne væsentlige del af CSRD'en indebærer.
Med dette relativt nye direktiv fra EU (CSRD'en), oplever flere virksomheder stor forvirring over, hvor de skal starte, og hvad bør processen egentligt være? Det vil Irene i dette modul forsøge at skitsere og imødekomme på en lettere og mere overkommelig måde.
I dette modul vil Irene gennemgå de krav, der ligger i CSRD'en - herunder dobbelt væsentlighedsvurderingen, tidshorisonten, CSDDD'en, den forventlige kvalitet af dataindsamlingen og endeligt afgrænsningen af værdikæden.
CSRD'en rammer ikke alle virksomheder, men alligevel rammer den indirekte. Dertil giver Irene sine bud på, hvordan forløbet kunne se ud for at være compliant, gode råd, m.m. - herunder revisorens rolle i det.
Validiteten er en afgørende del af bæredygtighedsrapporteringen, så hvordan sikrer man det? Irene vil i dette modul gennemgå bl.a. hvilke typer af erklæringer, krav og forventninger, erklæringsstandarder og konsekvenser.
I dette modul introducerer Irene jer for den frivillige rapportering for SMV'erne (VSME), EFRAG's udkast på den og hvordan den ser ud ift. CSRD'en.
I det sidste modul giver Irene en gennemgang af de kompetencekrav, der bliver til stillet til revisoren.
Irene Hvid er CEO, og stiftede cApung tilbage i 2019. Hun har stor erfaring i at hjælpe virksomheder i gang eller videre med deres bæredygtige omstilling bl.a. ved hjælp af sin store forretningsforståelse. Irene er ekspert i ESG-rapportering, og har stor indsigt i CSRD området. Den teoretiske viden er bl.a. hentet via flere certificeringer inden for bæredygtig virksomhedsledelse fra udenlandske universiteter funderet på en HD-A og en cand.mag. i designledelse. I det daglige arbejder cApung tæt med revisorer og har dermed også forståelse for gappet mellem den almindelige revisionspraksis og de krav der stilles ift. bæredygtighedsrapportering.