Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2018-04-26
Ajour d. 2020-09-30

Forhandling

2 kursustimer i Revisions- og erklæringsområdet

 -  15 anmeldelser

Kurset omhandler en praktisk tilgang til forhandling, og handler grundlæggende om forhandling. På kurset bliver der gennemgået forskellige forhandlingsstrategier, grundlæggende forhandling, den forhandlingsramme man typisk arbejder under, parterne i processen, selve forhandlingsprocessen og forhandlingsobjekter. Afslutningsvist slutter kurset af med særlig fokus på hvad den dygtige og succesfulde forhandler, gør i sin forhandling

Underviser Mie Marcussen er erhvervsjurist og har en master i Konfliktmægling, og hun underviser også dagligt som lektor på Syddansk Universitet. Hun vil gennem gennemgå kursets seks lektioner, som består af: 

  • Hvad er forhandling
  • Forhandlingsstrategier
  • Forhandlingsparterne
  • Forhandlingsprocessen
  • Forhandlingsobjektet
  • Den succesfulde forhandler

Så hvis du til dagligt sidder med forhandlinger eller blot ønsker at enten få dette opfrisket eller forbedret, er dette kursus lige noget for dig. 

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod revisorer i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Hvad er forhandling

Første lektion omhandler hvad en forhandling er, da nogle forhandlinger tydeligt finder sted og andre forhandlinger er mere underbevidste. Så hvad er definitionen egentlig på en forhandling? Underviser Mie Marcussen gennemgår på lektionen parterne i en forhandling, målet for en forhandling og generelt om selve forhandlingen. 
4 minutter

2.  Forhandlingsstrategier

Anden lektion omhandler forhandlingsstrategier, samt det udfald de forskellige strategier påfører udfaldet af forhandlingen. Der bliver derfor også gennemgået de forskellige forhandlerroller, som er Den bløde forhandler og Den hårde forhandler. Sidste del af lektionen omhandler principfaste forhandlinger.
18 minutter

3.  Forhandlingsparterne

Tredje lektion går tættere på en af de parametre man typisk kan skrue på under en forhandling, som er parterne. Partens ageren har stor betydning for dig samt hvor effektiv man er til at tænke fornuftigt. Forskellige ting gør ting ved os som mennesker, og alt efter kontekst skal man kunne holde hovedet højt i en presset situation. Der snakkes om konfliktspiraler, samt hvordan man selv føler sig presset og hvordan man arbejder under den pressede situation. Der snakkes om en cirkulær eskaleringsproces, følelser og følelsesregulerende systemer.
17 minutter

4.  Forhandlingsprocessen

Fjerde lektion omhandler andet parameter som man kan skrue på for at ændre forhandlingen, hvilket er forhandlingsprocessen. Dette omhandler også hvilken betydning processen har på forhandlingsresultatet, da processen har stor betydning for resultatet. Der arbejdes i lektionen med forberedelsestid og målet for forhandlingen. Procesretfærdighed og effekten af procesfærdigheden diskuteres også, og der afrundet med kommunikation og aktiv lytning.
36 minutter

5.  Forhandlingsobjektet

Femte lektion omhandler det sidste parameter, nemlig forhandlingsobjektet. Objektet er sagen, det materialle vi forhandler om og indholdsdelen af en forhandling. Der gennemgås forskellige teorier for emnet, som bl.a. er de integrative og distributive forhandlinger, som omfatter kompromislinjen for fordelingen af forhandlingens udfald, Standpunktsbjerget, almene menneskelige behov, fangernes dilemma og samarbejdet i forhandlingen. Afslutningsvist diskuteres der hvorvidt man kan kreere merværdi i forhandlingen. 
25 minutter

6.  Den succesfulde forhandler

Sjete og sidste lektion starter med en lille gennemgang af de tidligere lektion. Dernæst omhandler lektionen den succesfulde forhandler, som kan skrue på alle 3 parametre for en forhandling. Der relates til de tidligere lektioner og der findes eksempler gennem de tidligere lektioner. 
19 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Professional (DKK 1.075,00)
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Mie Marcussen

Mie Marcussen

Konfliktmægler hos Marcussen & Co

Mie Marcussen er cand.merc.jur. med speciale i personalejura og arbejdssociologi og master i konfliktmægling fra Københavns Universitet. I 2014 udkom bogen "Mellem Os - ABC til konflikt" fra Frydenlund, som hun er medforfatter til. Hun er grundlægger og indehaver af Marcussen & Company. Siden 2001 har hun mæglet og forhandlet mere end 500 konflikter for organisationer og privatpersoner. Samtidig har hun ledet processer med op til 100 parter. Mie har solid mæglingserfaring og mægler i alle typer af sager fra drab og vold for politiet, til nabostridigheder, samarbejdsvanskeligheder og erhvervssager. Sideløbende har hun undervist som ekstern lektor på KU, CBS og på Syddansk Universitet i konfliktmægling og forhandling. Tidligere har Mie arbejdet 10 år med personalejuridisk rådgivning og forhandling, herunder 6 år i Dansk Industri.