Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2022-06-28

En praktisk guide til databeskyttelsesforordningen

2 kursustimer i Anden relevant lovgivning og faglige standarder

 -  10 anmeldelser

Databeskyttelse – sådan gør du i praksis

Hvis man ikke har de store forudsætninger, er det virkelig svært at arbejde med databeskyttelse i praksis. Det er en disciplin, som fordrer stor viden om lovgivning og praksis men også viden om trusler, risikovurdering, informationssikkerhed, design af systemer og ledelse og styring af processer. Det er med andre ord en meget tværfaglig disciplin.

Elefanten skal spises i små bidder. I dette kursus går vi derfor praktisk til værks og demonstrerer, hvordan man kan gribe arbejdet med de 10 vigtigste problemstillinger i persondataretten an. Med udgangspunkt i en model for governance viser vi, hvordan man på en struktureret og forholdsvist praktisk orienteret måde, kan lave de vurderinger, som skal foretages, og få den dokumentation og de processer på plads, som er nødvendige for at kunne være compliant med reglerne.

Kurset er et godt sted at starte, hvis du er projektansvarlig for eller medvirker til din organisations databeskyttelsestiltag, hvis du skal fungere som konsulent på et databeskyttelsesprojekt, eller har en rolle, hvor du skal kontrollere compliance med reglerne, f.eks. som DPO.

Kursets formål er

  • Få persondataretten gjort praktisk anvendelig
  • Give dig en to-do-liste over, hvad der som minimum skal være på plads
  • Skabe overblik og vise sammenhæng mellem de praktisk tiltag, du skal iværksætte
  • Sørge for at du kan dokumentere, hvad du har gjort

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod revisorer i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Betegnelse over behandlingsaktiviteter

Fortegnelsen over behandlingsaktiviteter er det vigtigste værktøj for organisationens databeskyttelsesansvarlige, og dette arbejde betaler sig i sidste ende.

20 minutter

2.  Styring af leverandører/databehandlere

På denne lektion bliver der gennemgået hvilke leverandører vi har og om de overholder kravene. Der vil til sidst også blive gennemgået tredjelandsoverførsler.

25 minutter

3.  Sådan laves procedurer

Tredje lektion omhandler hvordan de forskellige procedurer laves, men vil også indeholde emnerne Håndtering af henvendelser fra de registrerede og Privacy notice/oplysning.

26 minutter

4.  Sikkerhed og risikovurdering

Det overordnede emne for sidste lektion er sikkerhed og risikovurdering, hvorunder overskrifterne databrud og anmeldelse til Datatilsynet, sletning og kontroller også er at finde.

26 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
575,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 1 måneder
Køb Bogholder (DKK 575,00)
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Henning Mortensen

Henning Mortensen

CISO/CPO/IT-sikkerhedschef hos Brdr. A&O Johansen A/S

Henning er uddannet M. Sc. Pol. fra Århus Universitet. Henning har igennem en årrække været en markant stemme i den danske sikkerhedsdebat, som medlem af både Rådet for Digital Sikkerhed og Datatilsynet. Han står bag en lang række vejledninger om forskellige former for informationssikkerhed rettet mod danske virksomheder, ligesom han er en hyppigt anvendt foredragsholder inden for området.