Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2022-01-31

Ejendomstransaktioner

2 kursustimer i Anden relevant lovgivning og faglige standarder

 -  18 anmeldelser

Advokater og revisorer samarbejder ofte i ejendomstransaktioner. Ejendomstransaktioner kan både være aktiv- og selskabshandler. Men hver sine karakteristika og problemstillinger.


På dette kursus gennemgår en erfaren revisor de regnskabs-, skatte- og momsmæssige aspekter af ejendomstransaktionen med et udpræget praktisk sigte. Hvad er forskellen på en refusionsopgørelse og en closingbalance? Hvordan opgøres den udskudte skat og hvad betyder det? Og hvornår er moms i en ejendomshandel en risiko.

 

Mål
Efter kurset har du fået et kende-til-niveau til de særlige regnskabs-, skatte-, og momsmæssige aspekter af en ejendomstransaktion. Herunder de anvendte begreber. Kurset er tiltænkt advokater med en vis erfaring med ejendomstransaktioner, men kan også give praktisk vejledning og inspiration til praktiserende revisorer. 


Kursusindhold
Vi gennemgår i 3 lektioner bl.a.:

 • Overdragelsesaftalens købesumsprincipper
 • Closingbalancen eller Overtagelsesbalancen i en ejendomshandel
 • Garantikatalogets regnskabsmæssige forhold
 • Købesummens fordeling
 • Identifikation af eventuel skattefrihed og andre muligheder for at udskyde beskatning
 • Opgørelsen af den udskudte skat
 • Opgørelse af ejendomsskatter i fremtiden
 • En praktisk vejledning i at identificere et momsproblem
 • De nye regler om udtagningsmoms med praktiske eksempler
   

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod revisorer i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Regnskabsmæssige forhold

I denne lektion beskrives en række begreber, herunder refusionsopgørelse, closing balance, udskudt skat m.m.

27 minutter

2.  Skattemæssige forhold

I denne lektion ser vi på skattemæssige forhold. Først gennemgås en række begreber, hvorefter vi bevæger os ind i emner så som aktivoverdragelser, selskabsoverdragelser, lagerbeskatning, ejendomsskatter m.m.

ca. en time

3.  Momsmæssige forhold

Denne lektions hovedtema er moms. Vi kigger bl.a. på moms i forbindelse med salg og udlejning af ejendomme, moms ved salg eller udleje af boliger og udtagningsmoms. 

34 minutter

4.  Konklusion

I denne lektion gennemgås hvad du skal huske i relation til ejendomstransaktioner ved aktieoverdragelser og selskabsoverdragelser.

5 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
 • Sikker betaling gennem Stripe
 • Support alle ugens dage kl. 9-16
 • Afspil på computer, telefon eller tablet

Claus Koskelin

Claus Koskelin

Partner / Statsautoriseret revisor hos Grant Thornton

Claus Koskelin er statsautoriseret revisor med 20 års erfaring inden for regnskab, revision og virksomhedsrådgivning. Claus er blandt andet en central virksomhedsrådgiver for ejerledede virksomheder og er specialist i skattelovgivning, skattepraksis og andre særlige forhold for ejerledede virksomheder. Claus´ største kompetenceområder er skat og entreprenør-/byggebranchen, og han desuden indgående kendskab til de særlige regnskabs- og skatteforhold for både ejendoms- og entreprenørbranchen. Desuden spænder kompetencefeltet også over bilbeskatning, virksomhedshandler og bankforhandlinger.