DigiNews April 2024
Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2024-04-30

DigiNews April 2024

0 kursustimer i News

Velkommen til DigiNews - vores nye nyhedskanal for de vigtigste juridiske nyheder på det digitale område. Charlotte Bagger Tranberg er fast vært på programmet.

Charlotte vil i hvert program se på nogle faste afgørelser og domme, både fra datatilsynet og andre europæiske tilsynsmyndigheder samt domme fra domstolene og også EU-domstolen. Charlotte vil blandt andet kigge ind i nogle af de vejledninger, der kommer i forhold til teknologier og alt det nye lovgivning, som skal introduceres på det her område.

DigiNews vil bringe dig tættere på aktuel viden, brancheindsigter og praktiske råd, så man kan holde sig opdateret på branchens seneste trends og tendenser. Dette kan omfatte analyser, case studies og ny litteratur.

Anderledes fra efteruddannelseskurserne på Advo- og Revikurser, vil News-formatet ikke give efteruddannelsespoint, så vi har frihed til at udforske uden begrænsninger. Derfor kan vi tilbyde en kontinuerlig strøm af information og indsigter - hvor aktualitet er endnu mere i fokus!

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod revisorer i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  DigiNews April 2024

I denne måneds udsendelse af DigiNews kaster Charlotte sig atter over udviklinger indenfor den digitale del af juraen. Først gennemgår Charlotte den længe ventede afgørelse fra EDPS om EU-Kommissionens brug af Microsoft 365. Dernæst kigger Charlotte på afgørelsen fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd (EDPB) om store online platformes brug af “Pay or Consent”-modellen. April måneds DigiNews ser også på Digitaliseringsstyrelsens nyeste analyse, der vedrører spilapps til børn og videregivelse af personoplysninger i den forbindelse. USA har offentliggjort et udkast til en federal lov om databeskyttelse kaldet “American Privacy Rights Act”, hvilket Charlotte også kommer ind på i udsendelsen. Ligeledes vil Charlotte dykke ned i “Digital Markets Act”, hvor EU-Kommissionen (med Margrethe Vestager i spidsen) allerede har indledt 5 sager vedr. non-compliance. Til slut vil Charlotte som altid give et indblik i seneste nyt fra både Datatilsynet og EU-Domstolen.

ca. en time
Ubegrænset adgang til alle nyheder
Adgang til alle kommende nyheder
Betaling hver år
499,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb News (DKK 499,00)
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Charlotte Bagger Tranberg

Charlotte Bagger Tranberg

Advokat og Partner hos Bech-Bruun

Charlotte Bagger Tranberg er uddannet Cand.Merc.Jur. fra Aalborg Universitet og har arbejdet intensivt med persondataret og digitalisering i mere end 20 år. Hun erhvervede i 2006 sin ph.d. i persondataret, og er i dag en af Danmarks førende eksperter inden for persondataret og digitalisering. Charlotte rådgiver inden for alle områder af persondataretten, herunder om behandling af personoplysninger i komplekse systemer eller ved anvendelse af nye teknologier, som fx AI, Big Data og biometri, hvor persondataretten indgår i en bredere digital kontekst. Ud over rollen som CEO og founder i Lex Futura er Charlotte Bagger Tranberg ansat på deltid som Director, Digital Compliance hos Cookie Information.