1.5 kursustimer i Anden relevant lovgivning og faglige standarder
Dette kursus er primært målrettet revisorer, men vil også være relevant og værdifuldt for andre fagfolk inden for samme felt, som arbejder med eller ønsker at opnå indsigt i den nye lovgivning og standarder inden for bæredygtighed. Kurset giver deltagerne kompetencer til at lede både revisorteams og bæredygtighedsteams igennem de komplekse krav i EU's bæredygtighedsdirektiver, herunder de nye krav til ESG-rapportering.
I løbet af kurset vil du bl.a. få viden om:
Efter kurset vil deltagerne være i stand til at:
I første lektion vil Christian kort præsentere kursets agenda, hvorfor det er vigtigt og ikke mindst præsentere sig selv.
Denne lektion vil være en gennemgående introduktion til CSRD, hvad der hører under den, og årsagen til at den fra EU side er blevet til.
I lektion tre fortsætter vi i CSRD sporet, men med inddragelse af bl.a. EU Taksonomiens 6 miljømål - herunder kort fortalt om EU Taksonomien, samt et kort indblik i Ørsteds version af et CSRD regnskab
I denne lektion viser Christian et high-level roadmap, og hvordan processen kan se ud. Han går derefter yderligere i detaljen med CSRD-roadmappen.
Dobbelt væsentlighedsanalysen er en af hovedelementerne i CSRD'en, og derfor vil denne lektion også være lidt længere. Her vil Christian vise hvordan man arbejder med dobbelt væsentlighedsanalysen, den metodiske tilgang til væsentlighed og vurderinger heraf, de 12 ESRS-standarder - herunder hvordan de adskiller sig, og ikke mindst et eksempel på Ørsted DMA præsentation.
Når virksomheden har lavet deres dobbelt væsentlighedanalyse er det næste step en GAP-analyse. GAP-analysen handler om din vurdering af CSRD-rapporteringsmodenheden. Det vil Christian kommere nærmere ind på i dette kursus, og hvad det kræver - herunder med et par eksempler på den proces.
Når du arbejder med CSRD, skal du ligeledes arbejde med Due diligence - information fra tredjeparter. Dette vil Christian tage dig igennem med både eksempler, men også hvordan du forebrygger, inddrager, undersøger, handler og kontrollere ESRS kravene til tredjepartsdata.
I denne lektion vil Christian gennemgå vejen til compliance, og hvorfor det er vigtigt - særligt hvilken betydning det har for dig som revisor der skal erklære sig på bl.a. compliance med ESRS-standarderne, overholdelse af EU-Taksonomien m.fl.
Christian vil i denne lektion gøre opmærksom på de indfasningsmuligheder der er i forbindelse med CSRD, og hvilke områder med mulighed for indfasning for.
GHG rapportering handler om emissionsrapportering, og hvordan man gennem scope 1, 2 og 3 kan identificere og kategorisere emissioner.
I den sidste lektion vil Christian kigge på frameworks til SMV'ernes mulighed for frivillig rapportering. Her vil han bl.a. kigge på hvilke fordele der er ved de forskellige frameworks, og hvorfor den frivillige rapportering er afgørende.
Christian Møllegaard Larsen er Partner i KPMG Denmark, og har siden 2020 været hos KPMG Denmark, hvor han arbejder med at videreføre deres mission om at gentænke Professional Services inden for revision, skat og rådgivning. Jeg arbejder med nationale og internationale mid- og large cap-virksomheder, der har fokus på at skabe fremtidens løsninger. Christian er specialiseret i erklæringer på områder som projekterklæringer, vurderingsberetninger og aftalte arbejdshandlinger, og desuden statsautoriseret revisor og ESG-certificeret. Generelt er Christian Møllegaard Larsen ambition at hjælpe virksomheder med at realisere deres fulde potentiale. Her arrangerer netværksmøder for entreprenører og erfarne fagfolk med det formål at vidensdele, præsentere ideer og modtage konstruktiv feedback. Dette skaber muligheder for, at din virksomhed kan udvikle sig i samarbejde med andre.